09Juny2023

Una exposició recull els treballs arqueològics del Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà acull l’exposició “Aqueologia Medieval al Pallars Jussà” on es presenten les investigacions en el territori per part de l’equip del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona (LAMUB). La mostra, que es podrà visitar fins al proper 31 d’agost, està organitzada per l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà i el Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona.

A l'acte hi van assistir el President del Consell Comarcal, Constantí Aranda; la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós així com representants dels Ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur , Castell de Mur i de les principals institucions implicades en el projecte.

Durant la presentació la Dra. Marta Sancho i Planas, investigadora dels projectes que es porten a terme, va explicar les darreres descobertes en els cinc jaciments que s’estan excavant a la comarca. Aquests són el d'Altimiris, Sant Martí de les Tombetes, Vilavella del Castellet, l'Espluga de Segur i el Pui de Sant Miquel.

A més, Sancho va anunciar les diverses actuacions que ja es preveuen dins el proper projecte quadriennal i que es desenvoluparà principalment al Pallars Jussà.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.