22Març2023

El Jussà exposa els seus projectes de divulgació patrimonial a la Directora General

La directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibar ha participat avui en una trobada amb el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, en què també hi han assistit representants dels ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Llimiana, Isona, la Torre de Capdella i Castell de Mur, on se li ha traslladat les inquietuds i els projectes en matèria de patrimoni cultural que s’estan treballant des del Pallars Jussà.

Actualment des del Consell Comarcal s’estan impulsant diferents projectes amb l’objectiu de divulgar i posar en valor el patrimoni natural i cultural amb finalitats turístiques i de manera sostenible. Es per això , que les xarxes de senders s’han tematitzat amb elements patrimonials, de caràcter industrial hidroelèctric i de fauna i flora en el cas de l’itinerari que voreja Terradets o amb elements del patrimoni megalític en una actuació que es realitzarà en senders del municipi de Senterada aquest estiu.
A finals d’any, en relació amb el Geoparc, també es senyalitzaran diferents indrets rellevants on s’instal•larà informació per al visitant. Alhora que també es preveu instal•lar indicacions sobre la ubicació del centre de visitants Geoparc que es troba a l’Epicentre.
En aquest sentit, l’associació Geoparc Conca de Tremp- Montsec ha exposat els principals trets i propostes que estan desenvolupant i ha demanat la col•laboració del departament de Cultura, atès que aquest territori ha estat recentment reconegut com a Geoparc mundial per la Unesco.
D’altra banda, al 2019 està prevista també la remodelació de l’actual museu d’Isona i al 2020 la recuperació d’un sender natural d’interpretació al barranc de la Font-Vella de Tremp, d’ 1,5km entre les antigues adoberies i fins al riu Noguera.
Totes aquestes iniciatives es faran en el marc de l’operació “ Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà”, finançada amb fons FEDER, dins el programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació, que fomenta el patrimoni natural i cultural dels territoris.
El president del Consell comarcal, ha posat èmfasi en la important oferta cultural de la comarca relacionada amb els castells de frontera, esglésies romàniques i espais singulars com les botigues-museu de Salàs, el museu Hidroelèctric de Capdella, el dels dinosaures d’Isona o l’Epicentre.
Els representants municipals també han remarcat la importància de posar en valor el seu patrimoni i l’aprofitament sostenible del mateix, alhora que han destacat el paper vertebrador de l’Arxiu Comarcal i la Biblioteca Pública Maria Barbal. En aquest sentit, també han volgut traslladar a la directora general la necessitat de millora de la biblioteca de la Pobla de Segur.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.