Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

01abril2020

El Consell i Ajuntaments del Pallars presenten un manifest conjunt contra les retallades del tren

manifest conjunt contra les retallades del tren

Una comitiva encapçalada pel President del Consell Comarcal del Pallars Jussà i els 14 alcaldes de la comarca, així com un bon nombre de regidors de diversos municipis, s’ha dirigit avui dilluns cap a la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran per presentar un manifest conjunt on fan palès el desacord de totes les entitats locals de la comarca amb la mesura presa pel Govern de reduir la freqüència dels viatges del tren de la Pobla que s’ha posat en marxa avui mateix.

.

 

El manifest, signat pels alcaldes dels 14 municipis del Pallars Jussà i pel President del Consell Comarcal, l’han lliurat en mà al senyor Lluís Segalàs, responsable de l'Oficina del Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, a qui han transmès la sol·licitud d’entrevistar-se directament amb el President de la Generalitat amb l’objectiu que es reconsideri la decisió presa per Ferrocarrils de la Generalitat.

En el manifest es fa palès el malestar de la societat pallaresa que d’una forma unànime considera el manteniment del tren com una necessitat social, alhora que es destaca la potencialitat d’aquest servei en sectors com el turisme sempre que la seva gestió sigui la correcta.

Segons ha manifestat el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, “Cal que el Govern reconsideri aquesta decisió a partir d’un estudi seriós d’estalvi que no malmeti el servei essencial que el tren ofereix a sectors de la població com la gent gran i els joves, que constitueixen els seus principals usuaris”. En aquest sentit, el Consell Comarcal ha presentat davant del conseller del departament de Territori i Sostenibilitat, el senyor Lluís Recoder i del President de Ferrocarils de la Generalitat de Catalunya, una proposta  que permetria compatibilitzar l’increment de freqüències dels combois i la reducció de costos de la línia.

D’altra banda, els representants municipals i comarcals del Pallars Jussà han anunciat que acudiran en massa a la manifestació convocada a Lleida el proper dissabte 11 de febrer i animen a tota la societat lleidatana a participar-hi.
06 de febrer de 2012

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.