30Gener2023

1.317 consultes ateses en l’informe de l’Agència Catalana del Consum de l’Alt Pirineu i Aran

L’Agència Catalana de Consum presenta a Tremp la memòria de 2017 de la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran.
L’acte que ha tingut lloc avui dimarts a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tremp, ha comptat amb la presència de la directora de l’Agència Catalana de Consum, Montserrat Ribera, el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo i la consellera del Consell Comarcal del Pallars Jussà, segona Tinent d’Alcalde i regidora de Promoció Local, Fires i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tremp, Anna Ritz.

L’Oficina de Consum del Jussà, servei que es presta des del Consell, és la segona amb més reclamacions registrades, el 80% de les quals han estat resoltes amb èxit. En aquest sentit, el president del Consell del Jussà, Constantí Aranda, ha  volgut “destacar la gran tasca que es realitza a l’oficina del territori, servei a l’abast de la població i que vetlla pels  drets dels consumidors”.

Pel que respecta als casos resolts,  l’informe posa èmfasi en l’augment d’ un 48% en els casos de la via de la mediació i quasi un 17% en els d’arbitratge. Concretament,  de  les 256 reclamacions posades se n’han resolt  un total de 148, incrementant les relacionades amb el sector de les telecomunicacions i Internet- tret que posa de manifest els canvis dels hàbits en els/les consumidors/es-  seguides de les reclamacions dels  serveis d’electricitat,  gas i d’aigua.

En aquest últim any,  s’han reforçat les tasques de formació per a infants i adolescents així com les adreçades a serveis públics de consum, amb actes de difusió que van tenir lloc a pobles com Tremp i la Pobla de Segur.

Montserrat Ribera ha volgut remarcar, “aquestes formacions, començant en l’educació per als infants, ajuden a evitar conflictes en un futur”.

De cara a l’any vinent es preveu la consolidació dels cursos d’assessorament  en col·laboració amb les oficines comarcals, adreçats a comerciants i a establiments de les petites i mitjanes empreses.

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.