30Gener2023

Jornada de treball de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran amb el consultor social Fernando Fantova

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, dins de les actuacions de la Taula territorial per a l’articulació conjunta de l’economia social, ha celebrat avui la jornada de treball sobre el “Desenvolupament estratègic del tercer sector” a càrrec del consultor social Fernando Fantova.
La Jornada celebrada avui al Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Tremp, ha comptat amb la presència del director territorial del Departament de Treball, Afers Social i Famílies, Joan Santacana , el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, així com diverses entitats del tercer sector de les sis comarques que formen part de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. 

L’objectiu principal de la trobada és aportar una visió estratègica sobre el tercer sector per tal de mostrar-ne les seves oportunitats socio-laborals actuals,  facilitar les eines de treball a les persones que s’hi dediquen i així, poder-se organitzar i resoldre les necessitats dels usuaris.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha afirmat que és una gran responsabilitat liderar l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, un organisme impulsat per sis consells comarcals que es pot dir que és dels pocs casos que des de l’administració es treballa per a  impulsar l’economia social,  per aquest motiu, recolzem tots aquests projectes perquè creiem que és vital fomentar-los en la societat d’avui en dia i en concret a les nostres comarques.

 

Fantova, a través d’una taula de dinàmiques ha treballat amb els assistents tres idees clau sobre com potenciar el valor afegit que es considera s’ha d’aportar des del tercer sector, mitjançant l’anàlisi de casos pràctics i així, establir un pla d’actuació que ajudi a enfortir el teixit cooperatiu com a model de creixement de l’economia social.

 

Per la seva banda, Fantova, ha volgut recalcar:  “el mercat no llegeix les necessitats, llegeix les demandes i el cooperativisme aconsegueix crear noves oportunitats, fundacions i organitzacions que no es produirien en un altre context.”

 

Dins el marc de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, ja es lideren tres projectes,  el primer, impulsat per l’Associació Alba, donant cobertura a les persones amb problemes de salut mental; el segon,  Envall Cooperativa SCCL, que té com a  objectiu la creació d’habitatge social amb la recuperació arquitectònica i social del poble d’Envall; i finalment, l’Escola d’Oficials Forestals SCCL, amb la creació d’un centre per a formar oficials forestals altament qualificats i difondre la cultura de l’aprofitament dels boscos.

 

Els ateneus cooperatius, són iniciatives promogudes pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d'economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat. L’ateneu cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran,  forma part de la xarxa de 14 d’ateneus cooperatius i més de 130 entitats públiques i privades amb gran experiència que, de manera coordinada, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa arreu del territori.

Per aquest motiu, resulten ser les antenes i els altaveus de l’economia social identificant necessitats i oportunitats del sector i oferint una àmplia cartera de serveis integrals per a l’aprenentatge, la reflexió col·lectiva, la cooperació i la transformació social.     

Compartir contingut
Copyright © 2023 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.