Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

22Febrer2020

El Consell Comarcal del Pallars Jussà lliura els diplomes als alumnes dels cursos del Servei Primera Acollida

El president del Consell, Constantí Aranda, ha lliurat els diplomes a la quinzena d’alumnes que, enguany, han participat al programa.

Els cursos, organitzats pel Servei d’Immigració del Consell Comarcal i co-finançats amb la Generalitat i el Fons Social Europeu, tenen la intenció de facilitar als nouvinguts els recursos i coneixements del món laboral i social necessaris per a integrar-se en la vida a la comarca. Les procedències dels alumnes són tan diverses com el Brasil, Bolívia, la Xina, Marroc, Senegal o Cuba.

La formació inclou mòduls sobre coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, coneixements de l’entorn laboral i classes de llengua catalana i castellana. Els alumnes s’han mostrat molt optimistes amb els cursos i contents per la informació i eines rebudes. Com ha explicat  l’Amal, alumna vinguda del Marroc, la “comunicació i acollida han estat molt bones” i els han “ajudat a tenir informació necessària” que desconeixien sobre temes com recerca de feina, tràmits institucionals o els costums i hàbits dels catalans.

La participació del Servei Primera Acollida també suposa, per als alumnes, facilitats a l’hora de tramitar permisos de residència i d’altres tràmits necessaris per a regularitzar la situació de les persones immigrades. Iniciatives com aquesta es sumen a d’altres com els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística, també oferts a l’edifici del Consell Comarcal.

 

El president del Consell Comarcal, Constantí Aranda, també ha valorat molt positivament aquest tipus de formació que ajuda al nouvingut a situar-se millor en el seu entorn i sentir-se part de la societat a la qual acaba d’arribar. 

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.