Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

04Juliol2020

La recollida selectiva representa el 34% dels residus del Pallars Jussà

La comarca es proposa augmentar substancialment aquesta xifra de cara al 2017 per assolir les noves recomanacions de la Unió Europea

El 2015 al Pallars Jussà es van recollir i reciclar 352 tones de paper i 194 d’envasos. Tot i estar dins de la mitjana catalana, la comarca es proposa millorar el nivell de recollida selectiva de residus per l’any vinent. En aquesta línia ha incorporat una tècnica ambiental i s’implementen noves mesures que optimitzen el sistema de reciclatge.

El Consell Comarcal ha realitzat diverses accions en l’àmbit de la sostenibilitat, entre elles l’adquisició de més contenidors de vidre i envasos i la contractació d’una tècnica de medi ambient que s’encarregarà de la realització d’una campanya de sensibilització entre la població i realitzar tasques d’assessoria ambiental a les empreses. Com a novetat, a partir del gener es disposarà d’una caixa de recollida bicomparimentada identificada amb dos colors que farà més evident la separació dels residus.

Actualment, la recollida s’efectua als municipis de Tremp, Pobla, i la zona nord amb camions que disposen de caixes compactadores que recullen cada fracció per separat, i amb caixes obertes a alguns altres municipis. Aquest mateix vehicle els carrega per separat i en arribar a la planta de transferència de Tremp, el paper-cartró i el plàstic són enviats, respectivament, a les plantes de reciclatge i triatge de Lleida. Les caixes obertes bicompartimentades eviten duplicar desplaçaments i redueixen l’emissió de Co2.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.