Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

18Febrer2020

El Pallars Jussà participa en un intercanvi d'astroturisme a l'illa de la Palma

Una delegació de 10 persones entre empresaris del Montsec i representants dels Consells Comarcals del Pallars Jussà i la Noguera, participen aquests dies en un intercanvi d’experiències a l’illa de La Palma, amb l’objectiu de conèixer de primera mà el desenvolupament de l'astroturisme en un territori on les activitats turístiques al voltant de l'astronomia són un reclam de primer ordre. L’illa de la Palma i el Montsec comparteixen l’acreditació Starlight en les dues categories Destinació Turística i Reserva Starlight i tenen signat un conveni de col·laboració a tal efecte.

El Pallars Jussà i La Noguera comparteixen objectius de promoció i posicionament del Montsec com a destinació de turisme astronòmic, amb elements destacats com són el Centre d’Observació de l’Univers, situat a Àger o l’Observatori Astronòmic del Montsec, al municipi de Sant Esteve de la Sarga, a més d’altres elements vinculats com l’espai de la nit de  l’Epicentre.

Aquest intercanvi, organitzat per l’Associació Montsec Turistic, ha dut a la delegacióa visitar tan espais públics com privats que tenen l’astroturisme com la seva principal font de visitants.

Del Pallars Jussà han participat a la trobada l’Alba Serra, directora de l’Hotel Terradets, equipament hoteler de referència a la Serra del Montsec, acompanyada de Ma Pilar Cases, vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Des del Consell del Jussà es considera que les accions al voltant del Montsec són prioritàries i en aquest sentit s’han desenvolupat accions com l’itinerari de 3,5 kms que voreja l’embassament de Terradets i es fa una aposta clara per l’astroturisme vinculat al cel fosc com un dels valors d’aquest territori.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.