Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

28Febrer2020

Les persones nouvingudes s’apropen a la realitat catalana i pallaresa

Una quinzena de persones nouvingudes participen en el mòdul de “Coneixement de la Societat Catalana” que organitza el Servei d’Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l’objectiu de facilitar la primera acollida de les persones que arriben al nostre territori. Més endavant es portarà a terme un segon mòdul sobre “Coneixements Laborals” més centrat en la descoberta de recursos de cara a la seva inserció laboral.

El mòduls consten de 5 sessions de 3 hores cadascun, en que s’ha introduït als seus participants en diverses temàtiques com els drets i deures fonamentals que regulen la societat catalana, l’estatus jurídic de les persones estrangeres, el coneixement de la història de Catalunya i  coneixements laborals. Alhora se’ls ha fet una petita introducció sobre els òrgans de govern de les diferents institucions i també se’ls ha donat a conèixer diversos equipaments culturals i cívics del seu entorn com la biblioteca, els diferents museus i sales d’exposició, el CAP o el centre cívic, entre altres, per tal que coneguin l’ús que en poden fer.

 

Un cop realitzats aquests dos mòduls, els assistents rebran un certificat d’aprofitament que, sumats a dos cursos de 90 hores cadascun de llengua catalana i llengua castellana respectivament, donaran dret als immigrants a aconseguir el “Certificat de primera acollida”.

 

Les jornades acabaran a La Pobla de Segur, on el cuiner Mariano Gonzalvo, de Lo Paller del Coc, farà un taller d’elaboració de plats cuinats amb bolets.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.