Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

16Setembre2019

El Consell comarcal del Pallars Jussà i Associació Alba oferiran un servei de suport a la llar per a fomentar l’autonomia de persones amb discapacitat.

Gràcies a un conveni signat entre aquestes dues entitats, a partir de novembre s’atendrà a 4 persones amb discapacitat intel•lectual o problemes de salut mental de la comarca a través del Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (PSALL).

El servei té per objecte contribuir al desenvolupament de la persona per possibilitar la seva autonomia, proporcionant suport en les activitats d’organització de la vida quotidiana així com en aspectes relacionats amb habilitats socials i participació a la comunitat.

Davant la manca d’una entitat de referència al Pallars, s’ha demanat a l’Associació Alba col•laboració durant un any en la creació i consolidació d’un organisme propi a la comarca ja què l’entitat de Tàrrega es dedica a la prestació d’aquest servei a l’ Urgell i la Segarra des del 2001.

El President del Consell Comarcal, Joan Ubach, destaca que “aquest programa serà un molt bon recurs tenint en compte la especificitat de la comarca, amb poca població però molt dispersa, perquè suposarà atendre a persones amb discapacitat que ja vivien soles que a partir d’ara rebran els suports necessaris.”

En aquest sentit, Maite Trepat, directora de l’Associació Alba, assegura que tal i com han comprovat, aquest servei “millora la qualitat de vida de les persones perquè permet donar les respostes adequades a les necessitats de cadascú.”

De moment, s’ha contractat dos professionals d’atenció a domicilis per a realitzar les tasques d’atenció directa a les llars, i es compta amb la col•laboració de l’ equip tècnic del Consell Comarcal del Pallars per a la gestió i coordinació del programa. La voluntat d’ambdues institucions és la de ampliar aquesta primera acció per donar cobertura altres casos en un futur.

Share
Copyright © 2019 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.