Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

13Juliol2020

Els càrrecs electes del Consell del Pallars Jussà se sumen a la denúncia contra l’Estat Espanyol

La majoria dels consellers del Consell Comarcal del Pallars Jussà de tots els grups polítics que el formen, han signat la denúncia adreçada a les institucions internacionals contra l’Estat Espanyol com a “responsable de vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític en impedir-li l’exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment”.

El document es presentarà davant Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europa el Consell d’Europa i l’OSCE, organismes als quals se’ls sol•licita que “portin a terme totes les actuacions necessàries per garantir que la ciutadania de Catalunya pugui decidir, democràticament, el seu futur polític”.

El document desgrana un a un els passos que el Parlament i el Govern de Catalunya han seguit per tal de complir el mandat derivat de les eleccions de novembre de 2012 i com el Govern Espanyol ha anat neutralitzant-los contravenint els fonaments democràtics que caracteritzen les institucions europees.

La denúncia també desgrana diversos arguments sobre els quals es fonamenta la denúncia, evidenciant fets com que el poble català ha emprat totes les vies legals per poder celebrar un referèndum o consulta sobre el futur polític de Catalunya però que han trobat el bloqueig constant de l’Estat Espanyol, demostrant aquest una manca de voluntat política per establir marcs de diàleg i negociació. El text també posa èmfasi en què les institucions polítiques catalanes que els signants representen, es senten legitimades per emprendre totes les actuacions polítiques i jurídiques que permetin conèixer la voluntat de la majoria del poble de Catalunya i per obrar en conseqüència seguint el seu mandat.

Un cop recollides les signatures dels càrrecs electes del Pallars Jussà aquest document es farà arribar a les entitats soberanistes que han promogut el document per que sigui tramés a les diferents entitats europees juntament amb els de la resta de Catalunya.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.