Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

28Mai2020

Augmenten les reclamacions a l'oficina comarcal d'informació al consumidor

L’OCIC Pallars Jussà és l’oficina comarcal d'informació al consumidor que està amb conveni amb l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta oficina és garantir els drets de les persones com a consumidores de béns i productes i usuàries de serveis.

Per a fer-ho, una de les principals tasques que es du a terme és oferir informació a les persones consumidores i a les empreses sobre els seu drets i els seus deures en matèria de consum, així com la forma d’exercir-los. També s’intervé en la resolució dels conflictes que sorgeixen entre les empreses i les persones consumidores a través dels mecanismes de mediació i arbitratge. Altres tasques que també es desenvolupen són el control i la inspecció de productes i serveis per millorar-ne el funcionament del mercat.

Enguany des de l’OCIC Pallars Jussà s’ha constatat un augment significatiu en el nombre de reclamacions per part dels/de les consumidors/es i aquest mes d’agost s’ha assolit el mateix nombre de reclamacions que es van tramitar al llarg de tot l’any passat. Aquest major nombre de reclamacions corresponen a queixes en les facturacions i prestacions de serveis bàsics com el subministrament elèctric i els serveis de telefonia mòbil i fixa.

També s’ha observat un augment considerable en el nombre de consultes relacionades amb els drets i deures que tenen els/ les consumidors/es en temes de consum de telefonia, gas i llum entre d’altres.

 

Tremp, Pallars Jussà, 18 d’agost de 2009

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.