Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

04Juny2020

El concert ‘La Bella Molinera’ clou el Festival dels Castells de Frontera

El concert La Bella Molinera, que es realitza aquest diumenge 9 d’agost a les 19 hores a l’església de Santa Maria de Covet, clou la cinquena edició del Festival dels Castells de Frontera. Si bé normalment aquest concert s’hauria celebrat al Castell de Llordà enguany, i degut a les obres de rehabilitació que afronta aquest castell, es dur a terme a Covet i ens permet gaudir d’una joia del romànic català amb una acústica excel·lent. Les entrades es poden adquirir al Museu Comarcal de Ciències Naturals i també el mateix dia del concert a l’església.

 

El concert que es presenta interpreta música de F. Shubert sobre un cicle de poemes de W. Müller per a veu i guitarra. Shubert és un dels grans compositors del període romàntic que planteja una gran essencialitat en els seus elements i la seva música apareix aquí acompanyada per versos que ens narren com en els gremis alemanys del segle XVIII els aprenents esdevenen mestres i podien llavors ser ciutadans i casar-se. Per tal de fer més entenedora l’obra, els assistents rebran el llibret de mà amb la traducció dels versos que s’hi reciten.

La interpretació del concert és a càrrec del tenor José Ferrero, que ostenta una àmplia carrera que l’ha portat tant per escenaris com el Palau de la Música de Barcelona o l’Auditorio Nacional de Madrid, així com escenaris internacionals d’arreu. El seu debut operístic el va viure a Dusseldorf l’any 1997 amb la interpretació del paper de ‘Don José’ al Carmen de Bizet.

A la guitarra hi haurà Jaume Torrent que, després d’una presència constant als escenaris internacionals, avui és el reponsable de l’aula de guitarra ‘Miquel Llobet’ de l’Acadèmia Marshall, fundada per E. Granados. Torrent ha desenvolupat una tècnica guitarrística que li permet una projecció del so superior, generant una àmplia gamma d’intensitats sonores de la guitarra que n’augmenta la capacitat expressiva.

Amb aquest concert finalitza un festival que, sota la direcció de Xavier Baulies, va començar el 12 de juliol al Castell de Mur amb l’espectacle ‘Poesia i llibertat’ i va seguir al Castell de Sant Gervàs amb les ‘Cançons de Dones’.

 

Tremp, Pallars Jussà, 7 d’agost de 2009

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.