Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

04Juny2020

El Castell de Sant Gervàs s’omple de ‘Cançons de dona’

 

cançons de dona

El castell de Sant Gervàs, al terme de Gavet de la Conca, es va omplir el diumenge 26 de juliol de les Cançons de dona, que va constituir la segona proposta del V Festival dels Castells de Frontera i que va començar guardant un minut de silenci en record del bomber ferit i, especialment, dels bombers morts en l’incendi d’Horta de Sant Joan.

En relació amb el concert, es podrà assistir a la interpretació del concert Cançons de dona, un recorregut de cançons de la Mediterrània de temàtica femenina. Es tracta d’un gènere poètico-musical conegut així per estar expressat per veu femenina i ha esdevingut una de les formes de composició més antigues i tradicionals de la Mediterrània. Com exempleshi ha les cançons amoroses de Sappho de Delfos de l’antiga Grècia, els cants dedicats a les deeses de la fertilitat, alguns romanços catalans.... En aquestes cançons veiem com poetesses i poetes han intentat plasmar, amb llenguatge simple i refinat, els interessos, pors i fantasies de les dones mediterrànies al llarg de la història.

La veu de la soprano Olga Miracle, el musicòleg i percussionista Mauricio Molina i el llautista Pepe Luna dibuixaran un viatge per la Mediterrània a través d’aquestes cançons. La soprano Olga Miracle és nascuda a Sacramento (Estats Units) i ha realitzat estudis de cant, piano, teoria i pedagogia musical al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. També ha desenvolupat una intensa trajectòria com a solista a escenaris del país com l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música o el Gran Teatre del Liceu, i a festivals internacionals arreu d’Europa. És membre fundadora dels grups de música històrica i duu a terme una intensa tasca de recuperació del patrimoni musical català.

La proposta d’aquest concert arriba de la mà del director del festival, Xavier Baulies, així com també del concert que clourà la cinquena edició del festival el dia 9 d’agost a l’església de Santa Maria de Covet.

Tremp, Pallars Jussà, 27 de juliol de 2009

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.