Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

28Mai2020

Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT)

El dilluns 26 de març de 2012 el Servei Català de Trànsit (SCT) va posar en marxa el Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), una iniciativa pionera a l’Estat espanyol i que ofereix a les víctimes i familiars d’un accident de trànsit un servei d’ajuda, orientació i informació.

En els quasi 2 anys de funcionament del SIAVT s'han realitzat 20 Convenis de col-laboració amb Ajuntaments, 13 convenis de col·laboració amb els Consells Comarcals, 1 Conveni de col-labor'ació amb el Col·legi Oficial de Psicolegs de Catalunya i ja s'ha ates més de 732 trucades, 40 consultes via web i s'han realitzat 31 atencions personalitzades amb psicolegs.

El servei està organitzat per orientar la persona afectada segons la proximitat que demani. Així es posa a disposició de l’usuari un telèfon gratuït, el 900 100 268, al qual es pot trucar de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 20 h. Si es prefereix, es pot consultar i obtenir informació sobre el SIAVT i sobre els recursos disponibles al web victimestransit.gencat.cat.

A més, l’SCT ha editat el manual del SIAVT, una guia adreçada a les víctimes d’accident de trànsit i als seus familiars i que ofereix orientació en les qüestions jurídiques, administratives, socials i psicològiques que es plantegen arran d’un sinistre. Les persones que vulguin adquirir el document, podran demanar-lo a través del formulari de la bústia de contacte del Servei Català de Trànsit.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.