Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

27Mai2020

Música i cinema per commemorar el Dia Internacional de les Dones a l’Alt Pirineu i Aran

L’Alt Pirineu i Aran han celebrat a Tremp l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones al que han assistit representants de diferents entitats de la zona. L’acte, celebrat a l’auditori de l’Epicentre, ha estat presidit pel Responsable de l’oficina del Delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Lluís Segalàs; l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit; el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach i per la coordinadora de l’ICD per Lleida, Carme Castelló.

En el seu parlament, el Representant del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Lluís Segalas, ha destacat el paper fonamental de les dones en l’economia en els territoris rurals i ha remarcat les desigualtats que es troben les dones en l’àmbit laboral.

Per la seva part el President del Consell Comarcal, Joan Ubach, ha destacat el paper de les diferents iniciatives i entitats que han treballat i treballen per aconseguir la igualtat de la dona, com l’Associació de Dones Rosa d’Abril de Tremp que compleix enguany 20 anys de la seva creació i a felicitat a les responsables de l’Institut Català de les Dones pels seus 25 anys de trajectòria i pel treball realitzat en el desplegament de polítiques publiques que no discrimini a ningú.

Durant l’acte s’ha presentat el curtmetratge “Centenari accés de les dones a les universitats”, una cinta d’animació, dirigida per Florence Henrard i realitzat pel Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, que fa un recorregut sobre la presència de els dones a les universitats  abans i després de l'aprovació de la Reial Ordre de 8 de març de 1910, per la qual es permetia l'accés de les dones a la universitat sense la necessitat d'una autorització.

La jove esportista pallaresa Laia Resa ha estat l’encarregada de fer la lectura de la Declaració Institucional del 8 de març Dia Internacional de les Dones.

L’acte ha finalitzat amb la interpretació de les obres “Cançó de mar” i “Esbarjos” de la compositora Lluïsa Casagemas, per part de Meritxell Fortuny i Patrícia Espanyol, directora i cap d’estudis de l’Escola Municipal de Música de Tremp respectivament.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.