Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

28Mai2020

Una Cooperativa de Serveis d´Estalvi Energètic s’emporta el Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà 2013

El guardó es va lliurar en el marc de la 5a Trobada Empresarial del Pallars Jussà celebrada a Tremp i presidida pel Secretari general d’Empresa i Ocupació, Xavier Gibert i Espier, i organitzada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb les entitats empresarials de la comarca.

Els 7 integrants de la cooperativa Piro_Negawat SCCL, ubicada a la Pobla de Segur, s’han endut el guardó del Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà 2013. Aquest projecte ha estat valorat principalment per la seva originalitat i sostenibilitat, donat que ofereix un ventall flexible de serveis d’estalvi energètic que van des de buscar estratègies d’eficiència energètica per a la reducció del consum, com l’oferta d’energia a partir de recursos de proximitat com la biomassa o de tant universals com la radiació solar. El guardó es va lliurar en el transcurs de la 5a Trobada Empresarial del Pallars Jussà que es va celebrar dissabte a Tremp en una vetllada en la qual hi van participar prop de 150 persones del món del comerç i l’empresa del Pallars Jussà, així com empresaris de la comarca que desenvolupen la seva tasca arreu del territori català.

Durant la trobada també es van lliurar mencions a diverses empreses que durant el 2013 han rebut reconeixements i distincions en l’àmbit nacional. Aquestes han estat Casa Leonardo de Senterada, Pirineus Emoció, de la Pobla de Segur, el projecte el Cinquè Llac, tots tres guardonats en la primera edició dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya. També s’ha distingit a Formatges Vilavella que han estat distingits per la seva qualitat, i a l’hotel Segle XX perquè enguany compleix 130 anys des de la seva fundació.

La 5a trobada Empresarial del Pallars Jussà, organitzada conjuntament pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i les delegacions de les cambres de comerç, les associacions i federacions de comerciants de la Pobla, Tremp i Isona, ha comptat amb la presència del Secretari general d’Empresa i Ocupació, Xavier Gibert i Espier, qui va destacat el valor de la emprenedoria i dels emprenedors “a qui no hem donat el valor que mereixien”. Gibert també va explicar que la sortida de la crisi ens ha de dur “un nou model econòmic més sòlid, més real i menys vulnerable, que posi en valor la capacitat industrial del país, la formació i la innovació per crear una ocupació robusta”.

Per la seva part, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, va aprofitar la vetllada per demanar la complicitat de les administracions i de les empreses per impulsar els projectes que el Pallars Jussà necessita per donar impuls al seu desenvolupament com són algunes infraestructures bàsiques com l’arranjament del Port de Comiols. Ubach també es va felicitar per la bona línia que segueix la societat de foment JUSSACTIU, creada ara fa uns mesos amb capital per administracions i empreses de la comarca per ser una plataforma d’impuls a nous projectes empresarials. Finalment Joan Ubach, continuant amb el projecte d’impuls al sector turístic a través del senderisme endegat amb la creació d’un itinerari a l’entorn del pantà de Terradets, va anunciar que el Consell comarcal vol crear un nou itinerari al centre de la comarca d’uns 6 quilòmetres que travessaran els municipis de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars.

En el marc de la Trobada Empresarial s’homenatja també un empresari o directiu d’origen pallarès destacat en l’àmbit nacional. En aquesta edició el reconeixement ha estat per al Sr. Emili Saurí, President i fundador de l’empresa Vitral Grup, originari del nucli pallarès de Moror, qui va fer una exposició dels seus més de 50 anys d’experiència empresarial.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.