Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

04Juny2020

El Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà dóna el seu

suport a la futura vegueria de l'Alt Pirineu i aprova una moció instant a la neteja de les lleres dels rius

 

Acces Consell

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, reunit ahir en sessió ordinària del Ple, va aprovar per unanimitat dues mocions presentades en relació amb neteja de lleres de rius i torrents i sobre la futura vegueria de l’Alt Pirineu i Aran.

En relació amb la moció de la futura vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, el Ple del Consell Comarcal dóna tot el seu suport a la constitució d’aquesta divisió territorial per tal que les comarques del Pirineu tinguin la seva pròpia veu davant de l’Administració, alhora que es considera que permetrà una major proximitat cap a la ciutadania d’aquests territoris. Tal i com recull la moció, aspectes com la geografia, la meteorologia i l’economia diferencien les comarques del Pirineu de la resta de comarques de la província de Lleida i aquestes característiques peculiars necessiten una resposta que es considera que serà més acurada a partir de la futura divisió territorial que plantegen les vegueries. Per aquest motiu el Ple hi va donar el seu suport.

Sobre la moció relacionada amb la neteja de lleres, el Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà va aprovar ahir que aquest ens instarà a l’Agència Catalana de l’Aigua a dur a terme de manera immediata la neteja i millora dels barrancs de la zona dels estatges Montans i Sualpins i de les lleres de rius i torrents de la comarca. Per la gran quantitat de neu acumulada al Pirineu, es considera especialment necessària aquesta actuació als rius Flamisell i Bòssia degut a la previsió de les crescudes que aquests rius tindran durant al proper desgel, i que podria afectar als nuclis habitats que es troben propers als rius.
D’ençà de les riuades de l’any 1982, que van produir importants danys personals i materials, no s’ha dut a terme cap neteja important del riu Flamisell, fet que pot posar en perill les poblacions que hi voregen.
La moció també recull que el Consell Comarcal del Pallars Jussà instarà a l’Agència Catalana de l’Aigua que gestioni a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre la construcció de murs de contenció en rius i barrancs amb elevat grau d’erosió, ja que omplen els embassaments de sediments.

Tremp, Pallars Jussà, 17 de març de 2009

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.