Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

04Juny2020

El Pallars Jussà reb 5 milions d'euros en el marc del "Pla Connecta"

 

Pla connecta

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha acollit la presentació del pla ‘Pallars Jussà Connecta’ que, inserit en el marc del Pla Catalunya Connecta, destina una inversió de 5 milions d’euros en infraestructures i serveis de telecomunicacions a la comarca del Pallars Jussà.

L’acte, al qual han assistit alcaldies i sector empresarial de la zona, ha estat presidit pel Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, el coordinador territorial del Departament de Governació i Administracions Públiques, Josep Ardanuy, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Xavier Pont.

‘Pallars Jussà Connecta’ és un pla que contempla 71 actuacions diferents en infraestructures i serveis de telecomunicació i culminarà l’any 2010. A través d’aquest projecte es treballa per oferir els serveis de cobertura de telefonia mòbil, internet de banda ampla i TDT a polígons industrials i nuclis de més de 50 habitants, tot i que en alguns casos també inclou nuclis més petits i zones d’especial interès degut a les particularitats del territori. Actualment el desplegament del pla ha permès realitzar ja 35 actuacions, que es tradueix en una inversió d’1.389.000 €. Queden pendents 36 actuacions més, que inclouen la construcció de 5 noves torres de telecomunicacions i la compartició de 5 més per tal de fer arribar els serveis de comunicacions electròniques i la TDT a tots aquells nuclis de població que encara no en disposen.

L’acte també ha servit per signar la constitució d’una comissió de seguiment del Pla entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

El president del Consell, Xavier Pont, ha destacat la important inversió que genera aquest pla a la comarca i el salt significatiu i qualitatiu que comporta a nivell de millora de les comunicacions per a la ciutadania pallaresa.

Per la seva banda, Jordi Bosch ha remarcat l’esforç de la secretaria de cara a la millora d’infraestructures, que contribueix a potenciar les possibilitats de desenvolupament social, personal i econòmic de la ciutadania de la comarca. També ha indicat que la millora de les telecomunicacions està afavorint la cohesió territorial del nostre país i esdevé un valor afegit molt important per la competitivitat de l’economia del Pallars Jussà.

Tremp, Pallars Jussà, 19 de març de 2009

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.