Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

28Mai2020

El Servei autoempresa del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha atès durant aquest any 2013 a més de 240 emprenedors

Des del servei autoempresa del Consell Comarcal es realitzen bàsicament actuacions d’acompanyament en el procés de creació de noves empreses.
El servei autoempresa compren accions d’orientació, informació, assessorament, formació i consolidació a aquelles persones que volen engegar un projecte empresarial.

La informació i orientació suposa l’anàlisi i la valoració del projecte empresarial i la informació de les eines que pot tenir l’emprenedor al seu abast.

Assessorament en l’àmbit jurídic, fiscal i societari per avaluar la viabilitat de les idees empresarials, millorar el plantejament inicial i planificar correctament la posada en marxa de l’activitat. Confecció del pla financer i de viabilitat del projecte.
La formació implica l’organització de cursos i seminaris en l’àmbit del coneixement en la posada en marxa de projectes empresarials; màrqueting, fiscalitat, comptabilitat, gestió empresarial i tot un conjunt d’eines que garanteixin l’èxit empresarial.
Consolidació i seguiment tècnic durant els tres primers anys de vida de l’empresa.
Durant aquest any 2013 des del servei s’han portat a terme unes 80 accions d’orientació i informació, 6 accions de formació entre cursos i seminaris, amb un total de 129 participants,  70 accions d’assessorament, mes de 35 accions de seguiment,  37 plans d’empresa confeccionats i un total de 33 empreses creades.
Des del servei d’autoempresa i en col·laboració amb el servei de joventut també s’ha organitzat la trobada empresarial i premi jove emprenedor amb la participació al premi de 7 empreses de nova creació i un al voltant d’un centener d’empreses de la comarca a la trobada empresarial.
D’altra banda i en col·laboració amb l’IDAPA i les 6 comarques de l’Alt Pirineu i Aran, el servei ha format part del projecte Innovadors del SOC; “Som Pirineu”. Aquest projecte ha tingut com a objectiu general: donar suport a iniciatives i empreses de l’Alt Pirineu i Aran vinculades a cinc sectors econòmics (turisme rural, ecoturisme, senderisme, productes agroalimentaris i productes artesans de manufactura) per tal que reforcin la seva activitat econòmica, impulsin projectes conjunts i innovadors, i generin ocupació. En aquest projecte hi han participat mes de 150 persones amb alguna idea empresarial, s’han realitzat més de 60 entrevistes amb possibles emprenedors, s’han realitzat uns 125 seguiments a emprenedors uns 32 assessoraments i 5 accions formatives presencials i on-line.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.