Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

28Mai2020

Els serveis a les persones, una oportunitat de treball al Pirineu

L’elevat índex d’envelliment que pateixen les comarques de muntanya i les dificultats de mobilitat de les persones grans en aquest àmbit geogràfic, han comportat el creixement de les activitats econòmiques relacionades amb l’atenció a les persones, un sector que s’ha vist com un eix de creació d’ocupació creixent.

Així s’ha posat de manifest en la jornada “Els serveis a les persones, oportunitat per a la dinamització econòmica del Pirineu” que es va celebrar el passat 15 de novembre a Tremp. La jornada, organitzada conjuntament pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’IDAPA i la Fundació del Món Rural, ha comptat amb la presència, entre altres, de la Presidenta de la Fundació del Món Rural, Miresicòrdia Montlleó, que ha destacat el paper del sector dels serveis alhora d’oferir oportunitats laborals a persones que actualment es troben a l’atur.

En aquest sentit, el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha explicat que aquest sector econòmic pot convertir-se en un factor molt important per al desenvolupament local.

Per la seva part, el Director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio, que ha participat en la inauguració de la jornada, s’ha mostrat “moderadament optimista” davant les actuals dades de desocupació, si bé ha explicat que un cop superada la crisi el paisatge econòmic i laboral que quedarà no tindrà res a veure amb el que existia abans i per tant caldrà una adaptació a les noves circumstàncies. Així mateix, Aregio ha anunciat durant la seva intervenció un increment de la dotació del projecte “7 Comarques” de desenvolupament rural, per al Pallars jussà.

A la jornada, que ha tingut lloc a l’Epicentre de Tremp, hi ha assistit unes 80 persones relacionades amb el sector dels serveis social, representants d’empreses dedicades a l’atenció a les persones i altres professionals del sector. En el marc de la jornada, s’ha presentat la plataforma “oferta integral de serveis de proximitat a la comarca del Pallars Jussà” que té com a objectiu agrupar les empreses del sector per tal de millorar l’eficiència i implementar noves tecnologies de la informació de cara a afrontar nous reptes conjunts.

També s’han presentat durant la jornada els resultats del projecte “Dones de Muntanya: serveis d’atenció a les persones grans a les comarques del Pirineu lleidatà” que s’ha dut a terme des de la Fundació del Món Rural.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.