Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

04Juliol2020

El director general d'Endesa a Catalunya visita l'itinerari natural de l'embassament de Terradets

El President del Consell Comarcal i l’alcalde de Castell de Mur han presentat aquesta nova proposta que forma part de la xarxa de senders del Pallars Jussà

El nou recorregut té 3,3 km que es poden fer a peu o en bicicleta i una part del camí és accessible a persones amb mobilitat reduïda.

El Director General d’Endesa a Catalunya, Josep M. Rovira, ha visitat avui acompanyat pel president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach i l’alcalde de Castell de Mur, Josep Castells, l’itinerari de natura creat entorn el pantà de Terradets.

La creació d’aquest sender ha estat possible gràcies a la cessió dels terrenys per part de la companyia elèctrica, mitjançant un conveni signat el passat 10 d’octubre amb l’ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal.

L’adequació de l’itinerari ha consistit en el desbrossament i neteja de la zona, el reforç del ferm de tot el traçat, la construcció de passeres fixes i la instal•lació d’elements de seguretat, mobiliari rústic i cartells informatius sobre la riquesa de la fauna i la flora d’aquest espai, així com de la història i el patrimoni.

Els treballs han suposat una inversió de 387.000 € dels quals 250.000 € provenen dels fons europeus LEADER que gestiona el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la resta l’ha aportat el Consell Comarcal del Pallars Jussà a través d’altres subvencions.

L’itinerari, de 3,3 km, discorre pel marge dret del pantà de Terradets, entre l’àrea de servei a peu de la C-13 anomenada la Pineda i el pont de Monares, passant per les immediacions del nucli de Cellers i l’estació de ferrocarril de Cellers-Llimiana. La ruta, que es pot fer a peu o en bicicleta, té una part del traçat adequat per a persones amb mobilitat reduïda que podran gaudir sense dificultats de la riquesa paisatgística i natural de l’entorn.

Aquesta ruta enllaça amb altres itineraris de la xarxa de senders de la comarca, al nord vorejant la Noguera Pallaresa o aprofitant les diferents caminades que discorren per la serra del Montsec.

Aquest projecte, que parteix d’una vella reivindicació del sector turístic de la zona, té com a objectiu contribuir a preservar i millorar l’entorn paisatgístic de la comarca i alhora promocionar l’ús turístic de la infraestructura.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.