Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

06Juliol2020

Llordà, escenari del Festival del Romànic i Castells de Frontera

El festival supera els 400 espectadors en els tres primers concerts

Més de 400 persones han assistit als concerts inclosos dins del IX Festival del Romànic i dels Castells de Frontera que el passat diumenge passat va superar el seu equador. El Castell de Llordà va ser l’indret escollit per gaudir de l’excepcional repertori amb arpa i flauta de Marion Desjaques i Patrícia de No. Al concert s’hi van aplegar unes 120 persones, les quals van quedar meravellades amb la “Música en l’Europa Charmante”, amb dues parts repletes de peçes d’autors reconeguts mundialment com Rossini, Mozart, Bach o Debussy.

Aquest recinte emblemàtic del romànic civil pallarès, va quedar petit fent que molts dels assistents admiressin el concert des de l’exterior, on les espectaculars vistes juntament amb la música de fons creaven un ambient màgic.

El primer dels concerts del festival es va celebrar a la col·legiata de Mur on el públic va gaudir del cant gregorià al contemporani de la mà del cor femení  Auditexaudi i el conjunt instrumental Josep Soler, on la música gregoriana i polifònica de Guido d’Arezzo van ser les protagonistes. L’església de Covet, va acollir el segon dels espectacles programats en què la coral d’Isona va ser l’encarregada de deleitar el nombrós públic amb “Cançó de mar i muntanya”, evocant un sentiment de proximitat entre la nostra terra i aquests dos paratges.

Així, els tres primers concerts a Mur, Covet i Llordà han estat tot un èxit en quant a públic i qualitat musical, superant les expectatives inicials d’assistència. En cadascun dels concerts el Consell Comarcal ha habilitat un servei d’autocar gratuït que ha jugat un paper important alhora d’acostar aquest cicle del romànic pallarès a molta gent de la comarca.

El proper dissabte dia 10 d’agost tindrà lloc a l’Església Romànica de Santa Maria de Sapeira a les 13:00h del migdia un concert gratuït a càrrec de l’Orfeó de Tremp, dins el marc de la IV Trobada Cultural 2013 Coneix La Terreta, on cal recordar, que també hi ha autocar gratuït per assistir-hi, tot i que les places són limitades i cal reservar-les.

Aquest cicle de concerts finalitzarà el divendres 16 d’agost a l’Ermita Romànica de la Mare de Déu de la Plana de Personada a les 21:00h, amb el concert gratuït de les espelmes ofert pel Trio Teixidor, músics que pertanyen a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

31 de juliol de 2013

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.