Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

04Juliol2020

Recuperades les restes del fòssil de Coll de Nargó robat al maig

El fòssil del petit vertebrat en el que treballaven els investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) a Coll de Nargó i que va ser robat a finals de maig, ha aparegut aquest matí en una zona molt propera al jaciment. Una trucada anònima ha alertat de la seva presència. El bloc de roca que conté el fòssil estava trencat i serà traslladat al laboratori de restauració de l'ICP, tal i com estava previst inicialment, per poder-lo estudiar. Els Mossos d'Esquadra no han donat més detalls de la investigació que segueix oberta per identificar els responsables del robatori.

Des de l'ICP ens alegrem de la notícia i desitgem que no es repeteixin casos d'espoli en el futur. Des de l'any 2002, a Catalunya tenim un reglament que equipara el règim de protecció del patrimoni paleontològic a l'arqueològic i, afortunadament, situacions com aquesta que hem viscut són excepcionals.

 

+ informació: http://bit.ly/1aNJbOe

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.