Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

06Juliol2020

Digitalització de documents del fons de l’antiga Casa Sullà de Tremp

S'han finalitzat les tasques de digitalització de documentació procedent del fons nobiliari de Casa Sullà de Tremp, nissaga nobiliària trempolina, poc abans de convertir-se en el que avui és l’Arxiu Comarcal i Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Es tracta d’un fons documental en suport paper, tot i que incorpora algun exemplar en pergamí. Les dimensions aproximades del fons són d’un metre lineal i la documentació és propietat del senyor Josep M. Blanquet.

 

El fons documental, ha estat inventariat i treballat per l’historiador d’Isona, Francesc Amorós, que va classificar en vuit grans sèries tota la documentació:

  1. Documentació referent a la Casa Gómez de Alba, en referència a la població aragonesa de Fonz, i documentació relativa a la Sra. Àngela Ferrer.
  2. Correspondència datada entre 1856 – 1875.
  3. Documentació del Corregiment de Talarn, datats entre 1822-1829, donat que un personatge de la família Sullà va exercir de Corregidor.
  4. Documentació relativa al procés de disputa per el títol de la Baronia de l’Albi, per part de la família Rocabruna i la Sullà, i que aquesta última perdrà en favor dels Rocabruna.
  5. 1827 Judici; documentació relativa a l’ajuntament de Tremp i als jutjats; Comptes del Sr. Ramon Sullà i documents relatius a les propietats de la família.
  6. Documentació relativa a la creació del partit Tradicionalista entre 1890-1893
  7. Cartes datades entre 1821-1849; Document de Ignasi Sullà; Herència de A. Ferrer de Fonz; Rebuts dels funerals i misses. I documents i cartes entre 1849-1952 i 1855-1874.
  8. Documents relacionats amb les propietats de la família Sullà, escriptures (algun que altre en suport en pergamí); Comptes de propietats de Fonz de 1849; Despeses dels masovers de Tremp; Despeses de les misses de Joaquim Maria de Sullà i Ramón Sulla i rebuts divers.

La documentació digitalitzada és de vital importància per conèixer el passat dels Sullà, senyors entre altres de Sapeira, el Meüll i de Tremp. La digitalització ha donat com a resultat un total de 219 Gb en formats Tiff,Jpeg i pdf i un número de carpetes que ronden les 4.163 i 13.450 fitxers (o documents).

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.