Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

06Juliol2020

Acte de presentació de la 3ª Beca de recerca Mn. Jesús Castells i Serra

A la sala de consulta de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, a Tremp, s’han presentat les bases de la 3ª beca de recerca Mn. Jesús Castells i Serra 2013. L’acte de presentació ha estat a càrrec del Sr. Josep Borrell, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida; la Sra. Sílvia Romero, regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tremp i el Sr. Constante Aranda, Vice-president del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

 

La beca, creada conjuntament per les tres administracions Ajuntament de Tremp, Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment de la cultura a la comarca del Pallars Jussà, i en especial el món de la història. Aquesta beca, dotada de 3.000 €, s’atorga al millor projecte inèdit sobre història i qualsevol altre àmbit d’estudi sempre i quan el treball se centri en qualsevol fons documental dipositat a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. El termini de presentació de la documentació serà fins al dia 31 de juliol de 2013 inclòs.

Durant la presentació de les bases, s’ha volgut deixar en evidència la consolidació d’aquesta beca, que arriba a la tercera edició en aquestes qüestions:
El clar homenatge que la comarca fa a la figura de Mn. Jesús Castells i Serra, investigador i preservador del llegat documental recuperat i conservat pel seu pare.
L’interés i expectatives que dita beca està generant a la comarca com a dinamitzadora de l’investigació.
L’augment notable de presentacions de projectes en cada edició i el alt nivell acadèmic dels treballs presentats.
I en especial a l’esforç que estan fen les tres administracions en trobar ajudes de patrocinadors públics i privats per poder publicar en suport paper els treballs guanyadors de les anteriors edicions.

En els propers dies es podran consultar les bases de la 3ª edició, a les pàgines web de les administracions organitzadores, en especial a la web de l’arxiu comarcal del Pallars Jussà, http://cultura.gencat.cat/arxius/acpj

I en suport paper al mateix Arxiu Comarcal del Pallars Jussà a Tremp.

Descàrrega del triptic

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.