Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

06Juliol2020

El Museu de la Conca Dellà renova la sala de paleontologia

A partir del proper dilluns 3 de juny, el Museu de la Conca Dellà tancarà temporalment de cara al públic, per tal de realitzar larenovació de la sala de Paleontologia, la previsió de reobertura es calcula que serà a principis de Juliol. Aquesta renovació pretén donar un nou impuls al Museu, ja que es tracta d'una reforma molt esperada que oferirà al públic una mostra de les darreres troballes que s'han realitzat al municipi.

La sala renovada inclourà restes del dinosaure Pararhabdodon isonensis, les restes del qual s’han trobat a jaciments del municipi d’Isona i Conca Dellà.
El Pararhabdodon era un dinosaure que s’alimentava de vegetació i forma part del gran grup dels hadrosaures, popularment com a dinosaures amb bec d’ànec. Un dels principals atractius de la nova sala, serà la reproducció a escala real d’un Pararhabdodon, realitzada sota la direcció científica de paleontòlegs de l’Institut Català de Paleontologia i del Museu de la Conca Dellà.

En la renovació de la sala ha participat activament l’Institut Català de Paleontologia, tant en la realització del guió i els texts com en l’assessorament científic i l’aportació de noves dades paleontològiques derivades de la recerca encapçalada per l’ICP.

La renovació de la sala de paleontologia del Museu de la Conca Dellà és la primera que es realitza des de la inauguració d’aquest centre museístic, l’any 1995. Des de llavors, i sobretot durant els darrers 12 anys, les tasques d’excavació i estudi dels jaciments del Pallars Jussà s’han intensificat i estan aportant dades excepcionals sobre els darrers milions d’anys de la era dels Dinosaures.

Quan arribi el moment tornarem a informar sobre la data de reobertura.

Share
Copyright © 2020 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.