20abril2024

Tècnics del Jussà es formen sobre els efectes de les xarxes socials en adolescents

La necessitat de conèixer com l’ús d’internet afecta els adolescents parteix d’una de les conclusions de la Taula d’infància del Pallars Jussà que aplega professionals de diferents àmbits.
Prop de 70 professionals de diferents àmbits com la salut, l’educació, la seguretat i la joventut que treballen aspectes relacionats amb la infància i l’adolescència al Pallars Jussà han participat en una formació sobre l’ús de les xarxes socials entre els adolescents.

Aquesta formació,  impartida pel Jordi Bernabeu i Farrús, psicòleg de la Fundació Althaia i professor de la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic, té com a finalitat oferir una visió global de l’ús de les xarxes socials i internet en general per part de joves i adolescents alhora que pretén incidir en el què denominem usos socials (relació, oci, patrons, etc.), oferint una visió sobre les pautes i lògiques de funcionament més comunes, alhora que donar eines per a un major coneixement, afavorint usos constructius i prevenir-ne de problemàtics.

El desconeixement per part dels adults i també dels professionals sobre l’ús que els  i les joves fan de les xarxes, fa que molts cops sigui difícil detectar i afrontar els efectes que se’n puguin derivar. Per aquest motiu des de la taula d’infància es va considerar imprescindible l’apropament dels professionals a la realitat dels joves.

Primera formació on-line des del Pallars Jussà

Aquesta jornada forma part del Pla Agrupat de Formació Continua AFEDAP 2018, promogut per l’Associació Catalana de Municipis i la Diputació de Lleida i que  ha organitzat el Consell Comarcal del Pallars Jussà. La formació l’han seguit presencialment més de 40 persones des de l’auditori de l’Epicentre de Tremp, mentre que la resta l’han seguit on-line des de diferents comarques de Lleida gràcies a la retransmissió per videoconferència. És el primer cop que el Pallars Jussà actua com a centre emissor on-line d’aquest tipus de formació. Un sistema que permet participar a distància la qual cosa fa més accessible la formació als professionals.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.